Loading...
Loading...
Loading...
Blog

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nedir?

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nedir?

Kadınlarda meme bölgesi zamanla, yaşla, stresle veya genetik olarak şeklini kaybeder ve sarkmalar oluşabilir. Büyük memeye sahip olan kişilerde sarkma daha erken yaşlarda olur. Normal şartlarda meme başının, meme hattının üzerinde olması gerekirken sarkan memelerde meme başı, aşağı yönlü olmaktadır.
Meme dikleştirme ameliyatı, fiziksel ve çevresel faktörlere bağlı olarak memenin dolgunluğunun kaybolması, meme başının aşağı doğru sarkması gibi durumlarda yapılan bir tür estetik operasyonudur. Bu noktada temel prensip, meme başının meme katlantı seviyesinde ya da daha aşağıda olup olmamasıdır. 

Sarkmış memelerin tekrar dik bir görünüme kavuşması için yapılan meme dikleştirme ameliyatı sayesinde kişinin memelerinden fazla deri alınır ve meme uçları olması gereken pozisyona taşınır. Memelerin fazla büyük olması durumunda bölgedeki fazla meme dokusu çıkarılırken, küçük meme yapısına sahip kişilere silikon protez uygulaması yapılır.  Bu ameliyatın başarısını arttırmak için kişinin varsa fazla kilolarından kurtulması önemlidir.

Meme dikleştirme ameliyatı için uzman kontrolü yapıldıktan sonra memenin nasıl görüleceğine karar verilir. Sonrasında ise operasyon planlaması yapılır. Uzmanlarımızın yapacağı uyarılar neticesinde uygulanan operasyon sonrası hasta hızlıca sağlığına ve estetik görünümüne kavuşur.

Meme Dikleştirme Operasyonundan Sonra İz Kalır mı?

Güncel teknik ve malzemelerle yapılan meme dikleştirme ameliyatlarında bir miktar iz kalsa da izler dikkatli bakılmadığı sürece görülmeyecek düzeydedir. Esmer tene sahip olan kişilerde ameliyat izinin görünmesi daha zordur. Ancak bu konuda hassas olan kişilerin operasyondan önce konuyu hekimi ile ayrıntılı olarak konuşması önerilir.

Meme dikleştirme ameliyatının ardından geçici olarak his kaybı yaşanabilir. Operasyonu takip eden aylarda meme ve meme başı, eski duyarlılığına kavuşur.

İletişim

Barbaros Mahallesi, H. Ahmet Yesevi Caddesi No: 149
Bağcılar / İstanbul

info@iconica.com.tr

+90 545 580 34 34

Sosyal Medya

© 2024 Iconica International Clinic Istanbul
WEB TASARIM   www.editbs.com logo   EDIT BRAND STUDIO
Ücretsiz Danışma
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?