Loading...
Loading...
Loading...
Blog

Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler

Saç ekimi, hastaların enselerinden alınan saç köklerinin (greftlerin) dökülen bölgelere nakil işlemine verilen isimdir. Hem kadın hem de erkeklerde uygulanagelen ve oldukça başarılı sonuçlar alınan bir estetik tedavi şeklidir.


Estetik kaygının yüksek olduğu günümüzde, saçlar görsel açıdan oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple de saç bakımına ve saç sağlığına oldukça dikkat etmeniz gerekir. Günümüzün önde gelen estetik uygulamalarından biri olan saç ekimine sadece estetik odaklı bakmamak gerekir.


Saç ekim tekniği gelişmiş olsa da işlemler hem sağlık hem de estetik açıdan mutlaka kendisini ispatlamış uzmanlar ve klinikler tarafından, sterilizasyon şartlarının uygun olduğu merkezlerde yapılmalı ve kişiye özel olmalıdır. Bu açıdan saç ekimi düşünenlerin dikkat etmesi gereken şeylerin başında saç ekimi işleminin hastane ya da cerrahi tıp merkezlerinde yetkinliği ve uzmanlığı olan kadrolar ile yapılıyor olmasıdır.

Saç Ekimi Öncesinde Hastaları Neler Beklemektedir?

Saç ekimi öncesinde, tüm olasılıklara karşı fikir sahibi olmalı ve tüm prosedür hakkında bilgi almalısınız. Saç ekimi öncesi çevrenizden ve özellikle sosyal ağlardan yanlış bilgiler edinebilirsiniz. Bu yüzden saç ekimi hakkında uzman görüşü almanız oldukça önemlidir.

Saç ekiminde sonuç almayı etkileyen pek çok faktörün bulunduğunu unutmamanız gerekir. Kişinin greft kalitesi, dökülme, donör alan yoğunluğu, yaş, beslenme alışkanlığı, alkol, sigara gibi pek çok etken, saç ekimi sonuçlarını etkiler. Öncelikli olarak saç ekiminde doğru bir sonuç almak için ne kadar saç ekimine ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz.

Buna da mevcut açıklığının doğru belirlenmesi ile başlayabilirsiniz. Bu değerlendirmenin doğru yapılıp kişiye doğru ve anlaşılır bir biçimde anlatılması gerekmektedir. Iconica’da saç ekimi için ücretsiz analiziniz uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilmekte ve sizlere en doğru bilgi paylaşılmaktadır. Iconica olarak müşteri memnuniyeti bizim için her şeyin üzerindedir.

Saç Ekimi Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Operasyondan 1 hafta öncesi mümkünse sigarayı bırakmanız gerekir. Eğer yapamıyorsanız, azaltmaya çalışmalısınız. Unutmayınız ki sigara iyileşme sürecini azaltacaktır.
  • Operasyondan 1 hafta öncesinde alkol almayı bırakmalısınız.
  • Kahve ve kafein içeren içecekleri operasyon öncesi tüketmemeniz gerekir.
  • Kronik (şeker, kalp, tansiyon, vb.) veya akut hastalıklar nedeniyle kullandığınız ilaçlar hakkında, saç ekimi yapacak hekimleri bilgilendirmelisiniz.
  • Operasyondan 1 hafta öncesinde kan sulandırıcı (aspirin, coraspin vb.) ilaçları, multivitaminleri kullanmayı bırakın.
  • Operasyondan 1 ay öncesinde kafa derisi ve saçınıza ilaç ve losyon sürmeyi bırakın.

İletişim

Barbaros Mahallesi, H. Ahmet Yesevi Caddesi No: 149
Bağcılar / İstanbul

info@iconica.com.tr

+90 545 580 34 34

Sosyal Medya

© 2024 Iconica International Clinic Istanbul
WEB TASARIM   www.editbs.com logo   EDIT BRAND STUDIO
Ücretsiz Danışma
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?